صفر تا صد پروتز چانه

پروتز چانه و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید.

پروتز چانه یا ژینوپلاستی، یک نوع جراحی‌های زیبایی است که جهت زاویه سازی چانه یا متناسب سازی زاویه چانه، تغییر موقعیت یا تغییرشکل فک انجام می شود. انجام این عمل بیشتر از سمت افرادی که عقب رفتگی چانه دارند؛ تقاضا می‌گردد. عمل پروتز چانه توسط متخصص زیبایی و پلاستیک انجام می شود.

پروتز چانه قطعه‌ای جامد سازگار با محیط زیست است و در اطراف استخوان چانه بیمار یا گوش قرار می‌گیرد. در این عمل بر اساس ساختار فک و صورت شخص، تغییراتی در فرم چانه یا فک او ایجاد می‌شود. اغلب پروتزها از جنس سیلیکون و بسیار شبیه به استخوان چانه طبیعی ساخته می‌شود. انتخاب ابعاد پروتز توسط پزشک و بر اساس نیاز بیمار صورت می‌گیرد.

تمایل به انجام جراحی پروتز چانه دارید؛ ولی از آن می ترسید؟؟ یا هیچ آگاهی نسبت به آن ندارید؟؟ ما در این مقاله به طور کامل درباره آن صحبت کرده ایم. برای دریافت پاسخ سوالات خود، با ما تا انتهای مقاله باشید.

عمل پروتز چانه

پروتز چانه چیست ؟

پروتز چانه یا جراحی پروتز چانه یک روش جراحی زیبایی فک است. در این روش از مواد مصنوعی مناسب با بافت بدن بیمار جهت تغییر شکل و اندازه استفاده می شود. این روش برای افرادی که از ظاهر چانه خود راضی نیستند، بسیار مناسب است.

انواع پروتز چانه سیلیکونی یا پلیمری یا موقت استفاده می شود.

جراحی چانه مناسب چه افرادی است؟

جراحی چانه اغلب برای افرادی مناسب است که چانه آنها خیلی کوچک است (میکروژنیای خفیف تا متوسط) یا چانه آنها با هم تقارن ندارند؛ به عبارتی یک طرف از چانه بزرگتر است. همچنین برای افرادی که به دلیل تصادف یا آسیب، شکل ظاهری چانه آنها تغییر می کند، بسیار مناسب است.

افرادی که دارای چانه عقب رفته بوده یا چانه نوک تیز یا مربعی دارند یا چانه های افتاده دارند، اغلب برای اصلاح فرم چانه یا فک به مراکز زیبایی مراجعه می‌کنند. اگر همزمان با جراحی چانه، تمایل به انجام عمل پروتز لب را دارید، با دکتر علی الستی مشورت کنید.

عمل پروتز چانه برای افراد زیر مناسب نیست؟

در مقابل افراد مبتلا به انعقاد خون، فشار بالای خون و بیماران قلبی، نباید تحت پروتز چانه قرار گیرند. تشخیص اینکه شخص کاندیدای مناسبی برای پروتز چانه است یا نه بر عهده ی پزشک متخصص است.

کاربردهای پروتز چانه

پروتز چانه برای اصلاح موارد زیر کاربرد دارد:

  • لاغر کردن چانه
  • اصلاح فرم چانه
  • افزایش پهنای چانه
  • متقارن سازی چانه و ایجاد تناسب در چهره
  • بهبود زاویه چانه
  • از بین بردن غبغب
  • اصلاح انحراف فک
  • بین بردن ظاهر گوشتی در چانه
  • از بین بردن چین‌های اضافی در ناحیه چانه
  • از بین بردن اثرات ناشی از آسیب‌های وارده

ایمپلنت چانه

ایمپلنت چانه یا کاشت چانه شامل جایگذاری مواد مصنوعی اغلب از جنس سیلیکون جامد در قسمت چانه به منظور بهبود فرم چانه است و شخص به منظور ایجاد تناسب در چهره ی خود تحت جراحی سرپایی قرار می‌گیرد. در این جراحی پس از بیهوشی یا بی‌حسی موضعی بیمار، برش در داخل دهان و یا روی پوست زیر چانه انجام  می‌شود و ایمپلنت مورد نظر از ناحیه ی برش خورده در نقطه ی مورد نظر قرار گرفته و با پیچ به آرواره متصل می‌شود.

ایمپلنت چانه

ایمپلنت چانه نیز دارای انواع مختلف و ابعاد گوناگونی است که بر اساس زاویه صورت و چهره فرد انتخاب می‌شود. روند بهبودی بیمار پس از جراحی ایمپلنت چانه بسیار سریع رخ می‌دهد و فرد می‌تواند پس از حداکثر یک هفته کارهای روزمره ی خود را به طور عادی انجام دهد. در مواردی پس از ایمپلنت چانه، کبودی و تورم دیده می‌شود که پس از یک هفته بهبودی کامل گزارش می‌گردد.

نکات مهم قبل از پروتز چانه

جراحی پروتز چانه یک جراحی‌های زیبایی پرطرفدار است که تاثیر بسیار زیادی در چهره ی شخص دارد. افراد زیادی از روش پروتز چانه برای بهبود ساختار چانه ی خود استفاده می‌کنند؛ اما بهتر است پیش از پروتز چانه به نکات زیر توجه شود:

انتخاب پزشک متخصص برای انجام ژنیوپلاستی بسیار مهم است؛ زیرا بخش عمده نتیجه جراحی زیبایی معطوف به تخصص و مهارت پزشک است.

 دریافت مشاوره‌های لازم از جراح و مشورت با متخصص بیهوشی از جمله اقداماتی است که می‌بایست پیش از انجام پروتز چانه انجام شود.

بهتر است پیش از جراحی از مصرف مکمل، ویتامین و داروهای ضدالتهاب پرهیز شود و داروهایی که توسط پزشک، پیش از عمل تجویز شده به طور منظم مصرف گردد.

همچنین بیمار باید از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پیش از جراحی خودداری نماید.

بهتر است شش هفته پیش از جراحی از مصرف سیگار و توتون نیز خودداری شود.

توصیه می‌شود برای اطمینان از سلامتی بدن بهتر است یک چکاپ انجام شده و نتیجه آن با پزشک متخصص در میان گذاشته شود.

میزان دستمزد متخصص بیهوشی، نوع و اندازه پروتز چانه، تجهیزات کلینیک یا بیمارستان، هزینه داروها و مراقبت‌های پیش و پس از جراحی، هزینه آزمایشات قبل از جراحی و … بر هزینه پروتز چانه در تهران موثر است

توجه

پیش از عمل پروتز چانه، باید از مصرف داروهای زیر خودداری کنید:

  • آسپرین و داروهای ضد التهاب (به جز استامینوفن یا تیلنول) به مدت ۱۰ روز قبل از عمل جراحی
  • مکمل های گیاهی به مدت ۱۰ روز قبل از عمل جراحی
  • داروهای رژیمی مانند فنترمین به مدت دو هفته قبل از عمل جراحی
  • داروهای ضد بارداری در بیمارانی که وزن طبیعی ندارند یا دارای مشکلات پزشکی هستند
  • داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضد التهاب غیراستروئید که موجب افزایش خونریزی می‌شود؛مانند ایبوپروفن، آسپرین، موترین
  • داروی اکیوتن (Accutane) یا دارویی که در رشد استخوان موثر بوده و منجر به زخم‌های کلوئیدی می‌شود، از 6 ماه قبل از عمل جراحی نباید مصرف شود.

پروتز چانه به چه صورت انجام می‌شود؟

عمل زیبایی پروتز چانه یکی از جراحی‌های سرپایی است که حدود 30 دقیقه الی یک ساعت به طول می‌انجامد و شخص در آن به صورت موضعی بی‌حس و یا به مدت کوتاهی بیهوش می‌شود. اگر شخص به دنبال این باشد که چانه کوچک یا عقب رفته او با کشیدن به سمت جلو اصلاح و برجسته شود، می‌بایست آگمنتاسیون انجام دهد که اغلب با استفاده از پروتز چانه انجام می‌گیرد. اصلاح چانه‌های جلوآمده یا بزرگ نیز با ژنیوپلاستی امکان‌پذیر است و قرارگیری پروتز به گونه‌ای انجام می‌شود که چانه به سمت عقب کشیده شده و یا کوچکتر شود.

انواع برش‌های جراحی پروتز چانه

جراحی پروتز چانه یکی از جراحی‌های پرطرفدار زیبایی است که برای انجام آن دو روش رایج وجود دارد:

در حالت نخست برش داخل دهانی صورت می‌گیرد و برش عرضی در داخل دهان و فک پایینی که در تماس با لثه است ایجاد شده و ایمپلنت در داخل چانه قرار می‌گیرد. هیچ برش پوستی در برش داخل دهانی وجود ندارد. قرارگیری پروتز در محل تعیین شده در این روش تا حدودی دشوار است؛ اما ناحیه برش خورده در صورت فرد قابل مشاهده نیست و هیچ بخیه ای روی صورت وجود نخواهد داشت.

روش بعدی برش خارج از دهانی است که بصورت دو یا سه سانتی در ناحیه چین زیر چانه انجام می‌شود. شکاف ایجاد شده تا لایه‌های نزدیک استخوان ادامه داشته و قرارگیری پروتز پایین‌تر از محل قرارگیری عصب های صورت انجام می‌شود.

 مزیت پروتز چانه به این روش کاهش احتمال عفونت و قرار دادن راحت پروتز در محل تعیین شده است؛ اما ممکن است علی‌رغم روش قبلی ناحیه برش کمی قابل مشاهده باشد، هر چند به سبب قرارگیری برش در چین چانه، احتمال آن بسیار کم است.

فرآیند انجام پروتز چانه

مواد سازنده پروتز چانه

پروتز چانه یک ایمپلنت جامد و سازگار با محیط زیست است و از جنس سیلیکون و در اندازه های مختلفی تولید و عرضه می شود. ایمپلنت‌های سیلیکونی اغلب نرم، صاف و انعطاف پذیر بوده و در بیشتر موارد در جای خود ثابت می‌مانند اما امکان جابجایی آنها نیز وجود دارد. تولید پروتز چانه از جنس استخوان نیز ممکن است اما مرسوم نیست.

نوع دیگر پُروتز چانه، پروتزهای پلی اتیلنی با نام تجاری Medpor است که یک ماده بیولوژیکی با ساختار زنجیره ای کربن ساده می‌باشد. این نوع از ایمپلنت‌ها سخت، متخلخل و کمی انعطاف پذیر بوده و در جای خود به طور ثابت قرار می‌گیرد. انتخاب پروتز چانه بر اساس ساختار صورت فرد و تشخیص پزشک متخصص صورت می‌گیرد. دکتر علی الستی با استفاده از بهترین موارد و تجهیزات پزشکی، بهترین خدمات زیبایی و پروتز چانه را ارائه می‌دهد.

اگر قصد انجام جراحی چانه دارید، ممکن است جراحی ترکیبی صورت برای شما مناسب باشد. برای اطلاعات بیشتر به صفحه آن مراجعه کنید.

جلسه مشاوره پروتز چانه

داشتن جلسه مشاوره پیش از جراحی چانه یکی از مهم‌ترین مراحلی است که باید با دقت بالایی صورت گیرد. شخص می‌بایست پیش از پروتز چانه از دغدغه‌ها و مشکلی که به دنبال برطرف سازی آن است با پزشک خود صحبت کرده و انتظارات خود را مطرح نماید.

انجام اقداماتی در راستای بررسی سلامت جسمی و روانی فرد و بررسی پیشینه ی پزشکی پیش از جراحی و ارائه راهکارها و روش‌هایی برای دریافت بهترین نتیجه از جمله مباحثی است که باید در جلسه ی مشاوره به آن پرداخته شود.

دوره ریکاوری برآورد شده در جراحی پروتز چانه

دوره ریکاوری برآورد شده در جراحی پروتز چانه اغلب یک هفته است. انتظار می‌رود با انجام مراقبت‌های لازم، تورم و کبودی پس از گذشت یک هفته الی ده روز برطرف شود. پانسمانی که پس از جراحی بر روی ناحیه ی برش خورده قرار می‌گیرد، لازم است به مدت چند ساعت در محل خود باقی بماند.

 میزان درد در افراد مختلف گوناگون است اما داشتن درد خفیف در محل درمان در روزهای نخست طبیعی است، حتی ممکن است شخص دچار بی حسی و مورمور شدن در ناحیه مورد نظر شود. این حالت معمولاً با سپری شدن روند بهبود ، کاهش می یابد. اغلب بیماران فعالیت‌های سبک روزمره ی خود را یک هفته بعد از جراحی ادامه می‌دهند. نتیجه نهایی حاصل از ژنیوپلاستی پس از فروکش کردن کامل تورم و چند هفته پس از جراحی قابل مشاهده است.

تجربه ریکاوری اولیه در پروتز چانه

مشاهده ترشحات خونی از دهان بیماران طی دو روز اول پس از جراحی کاملاً نرمال بوده و جای نگرانی برای بیماران و خانواده‌ها وجود ندارد. تورم جزئی در صورت و گردن نیز دور از انتظار نیست و برای فروکش کردن آن بهتر است بیمار در هنگام خواب سر را در موقعیت بالاتر از بدن قرار دهد یا از کمپرس یخ استفاده کند.

همچنین پیاده روی و انجام فعالیت های سبک در منزل در روزهای نخست به دستور پزشک می‌تواند به جریان بهتر خون کمک کند. دکتر علی الستی، متخصص جراح و فلوشیپ جراحی زیبایی برای تسریع دوره ی بهبودی مشاوره‌های لازم را به بیماران ارائه می‌دهد.

یک روش تناسب سازی چهره، مدلینگ صورت یا زاویه سازی کردن آن است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به صفحه مدلینگ صورت مراجعه کنید.

تغذیه در طول دوره ریکاوری عمل پروتز چانه

توجه به تغذیه در طول دوره ریکاوری عمل پروتز چانه یکی از مهم‌ترین اقدامات پس از جراحی است. در روزهای نخست می‌بایست تنها از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش استفاده شده و به مدت دو هفته، فک و چانه تحت فشار قرار نگیرد. توجه به بهداشت دهان و دندان نیز اهمیت بالایی دارد. توصیه می‌شود به مدت 6 الی 8 هفته بعد از عمل جراحی پروتز، مواد غذایی و نوشیدنی‌های داغ استفاده نشود. همچنین باید از مصرف مواد غذایی که ترد هستند و نیاز به جویدن زیاد دارند، خودداری کرد. توجه داشته باشید به جهت ترمیم زخم‌ها و ریکاوری بدن قرارگیری پروتئین در رژیم غذایی امری بسیار ضروری است.

شاید هنگام انجام ژینوپلاستی تمایل به لیفت گردن هم داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه لیفت گردن مراجعه کنید.

عوارض پروتز چانه

پروتز چانه همانند بسیاری جراحی‌های دیگر ممکن است عوارض مختلفی داشته باشد. همه ی عوارض با انجام اصولی اقدامات تجویز شده پیش و پس از جراحی قابل پیشگیری است.

بروز عفونت، یکی از عوارض ممکن و نادر است. این مشکل ممکن است بر اثر عدم رعایت نکات بهداشتی توسط پزشک یا بیمار و عدم مصرف صحیح و مرتب آنتی بیوتیک‌های تجویز شده بروز ‌یابد. البته در صورتی که پُروتز چانه توسط جراح باتجربه و حرفه‌ای انجام شود احتمال بروز عفونت‌ها کاهش می‌یابد.

در مواردی بدن پروتز چانه را پس می‌زند و در این شرایط راهکاری که ارائه می‌شود، خارج کردن پروتز از بدن است.

ممکن است به دلیل وجود جاذبه زمین، پروتز به سمت پایین جابجا شده و مشکل ساز شود. آسیب دیدگی عضله در طول جایگذاری ایمپلنت موجب اختلال در عملکرد عضله شده و از دیگر عوارض پروتز چانه است.

معایب پروتز چانه

پروتز چانه مانند هر روش دیگری معایب و مشکلاتی دارد. معایبی چون:

  • ناراحتی: برخی افراد ممکن است احساس ناراحتی کنند و برای مدتی زمانی نیاز به عادت کردن به پروتز داشته باشند. قرارگیری یک جسم غیرطبیعی در منطقه چانه می‌تواند احساس غریبه و عدم راحتی را به همراه داشته باشد.

  • محدودیت در حرکت: با توجه به نوع پروتز و نحوه قرار گیری آن، در حرکت چانه و دهان هنگام غذا خوردن، نفس کشیدن و صحبت کردن محدودیت ایجاد می شود.

  • نیاز به مراقبت و نگهداری: پروتز چانه دائمی به مراقبت و نگهداری منظم نیاز دارد. در این حالت جهت پیشگیری از بروز عوارض باید بهداشت دهان و دندان ها رعایت شود.

  • حساسیت و عدم تطابق: ممکن است بعضی افراد به مواد پروتز حساسیت داشته باشند. در این حالت پزشک اقدام به تغییر جنس، اندازه یا شکل پروتز می کند.

  • بروز عوارض جراحی: ممکن است بعضی از افراد بعد از عمل تا مدتی درگیر عوارضی چون عفونت، خونریزی، تورم و درد موقت شده باشند.

مزایا عمل پروتز چانه

پروتز چانه دائمی مزایای فراوانی دارد. مزایایی چون:

  • طبیعی بودن: پروتز چانه دائمی علاوه بر ایجاد یک چانه ظاهری طبیع، سبب ایجاد تعادل در صورت می شود.

  • ثبات و استحکام: پروتز چانه دائمی به استخوان فک متصل شده و استحکام بالایی دارد. افراد می توانند بدون نگرانی از غذا خوردن و صحبت بسیار لذت ببرند.

  • بهبود روانی: برای بسیاری از افراد، داشتن یک چانه طبیعی و زیبا می‌تواند تأثیر قابل توجهی در روانشان داشته باشد. با ایجاد یک چانه جدید، پروتز چانه دائمی به افراد کمک می‌کند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند و خود را در جامعه مطلوب‌تر ببینند.

  • انعطاف‌پذیری: پروتز چانه‌ها معمولاً سفارشی و با توجه به نیاز و تمایل فرد ساخته می شود.

خلاصه مطلب

پروتز چانه یکی از جراحی‌های زیبایی معمول و ساده است که تاثیر بسزایی در متناسب‌سازی چهره شخص دارد. ضمن ایجاد اعتماد بنفس در فرد، آسیب‌های احتمالی وارده به دلیل انواع بیماری‌ها و حوادث را برطرف می‌سازد. انجام آسان جراحی فوق و دوره ی ریکاوری سریع از جمله دلایل تمایل افراد به انجام پروتز چانه است.

انتخاب متخصص مجرب علاوه بر تضمین دریافت بهترین نتیجه، تمامی عوارض‌های احتمالی را به حد زیادی کاهش می‌دهد. دکتر علی الستی متخصص جراح و فلوشیپ جراحی زیبایی دارای بورد تخصصس ناسیونال بوده و بهترین خدمات زیبایی را با بالاترین بازدهی و بهترین نتیجه به متقاضیان دریافت خدمت ارائه می‌کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط